Ontdek onze blogartikelen:

want een investering in kennis
levert de beste interesten op

Internet Explorer 8, 9 en 10 zijn na vandaag afgeschreven

Internet Explorer 8, 9 en 10 zijn na vandaag afgeschreven

Microsoft stuurt vandaag de laatste software-update voor drie oude versies van Internet Explorer, de versies 8, 9 en 10. Na vandaag zijn deze definitief afgeschreven. Via de update worden mensen opgeroepen om een nieuwere versie te downloaden.

De softwaremaker is al langer bezig om de oude browsers af te schrijven en liet in augustus 2014 weten dat na vandaag de ondersteuning zou stoppen. Maar dat neemt niet weg dat er wereldwijd nog miljoenen mensen zijn die een van de programma's gebruiken. Volgens gegevens van Netmarketshare uit december vertegenwoordigen de drie versies samen nog zo’n 20 procent van de markt.

Vatbaar voor aanvallen

Gebruikers wordt aangeraden om zo snel mogelijk te updaten naar in ieder geval versie 11. Want doordat Microsoft stopt met het sturen van updates, worden problemen in de browsers niet meer opgelost en zijn de ze daardoor veel kwetsbaarder voor aanvallen van hackers.

Versie 11 is niet de nieuwste browserversie. Het bedrijf leverde bij de lancering van Windows 10 ‘Edge’ mee, die nu naast Explorer 11 gebruikt wordt. Er geldt één uitzondering: gebruikers van Windows Vista kunnen met IE 9 blijven werken. Het aantal computers dat hiermee werkt is klein

Welke versie heb ik?

Door in Internet Explorer rechtsboven op het tandwieltje te klikken en vervolgens in het menu 'Over Internet Explorer' te selecteren, is te zien welke versie van Internet Explorer je gebruikt. Vervolgens is het via de website van Microsoft mogelijk om de nieuwste versie te downloaden.