Ontdek onze blogartikelen:

want een investering in kennis
levert de beste interesten op

Facebook Retargeting - Verhoog uw aantal conversies!

Facebook Retargeting - Verhoog uw aantal conversies!

Als bezoekers van uw website nog twijfelen of afgeleid worden, dan verlaten ze vaak uw website of webshop met lege handen. De kans is groot dat u ze daarna niet meer terugziet. Zo gaat dat nu eenmaal.

Tenminste, zo ging dat vroeger...

Tegenwoordig kunt u mensen die uw website of webshop verlaten hebben gemakkelijk terug bereiken via Facebook retargeting. Hoe gaat dit in zijn werk? Hieronder vertellen we u:

  • wat Facebook retargeting is
  • hoe Facebook retargeting werkt
  • waarom Facebook retargeting belangrijk is voor uw onderneming

WAT IS FACEBOOK RETARGETING?

Via Facebook retargeting kunt u mensen die uw website bezochten terug bereiken via gerichte Facebook-advertenties.

U toont dus advertenties aan een doelgroep die eerder al interesse had in uw producten of diensten. Zo haalt u die potentiële klanten terug naar uw website. Zeer efficiënt!

Sterker nog: Facebook retargeting is één van de snelste en meest (kosten)efficiënte manieren om misgelopen klanten en conversies terug te winnen.

HOE WERKT FACEBOOK RETARGETING?

Als eerste plaatst u een Facebook-pixel (een stukje code) op uw website om uw verkeer te traceren. Die pixel geeft aan Facebook door welke mensen welke pagina's op uw website bekijken.

Op basis van die informatie kunt u  daarna op Facebook een "aangepaste doelgroep" voor retargeting aanmaken: een advertentiedoelgroep met bezoekers die uw website met lege handen verlaten hebben.

Die aangepaste doelgroep kunt u bovendien opdelen in nog specifiekere groepen, bijvoorbeeld bezoekers die:

  • bepaalde pagina's van uw website bezocht hebben
  • een product in het winkelwagentje hebben gestoken, zonder iets te kopen

Tot slot maakt u dan gerichte advertenties en toont u die aan uw aangepaste of specifieke doelgroepen. Zo bereikt u dus opnieuw mensen die reeds interesse toonden in uw producten of diensten.

WAAROM IS FACEBOOK RETARGETING BELANGRIJK?

Facebook retargeting is één van de snelste en meest (kosten)efficiënte manieren om "verloren" klanten en conversies terug te winnen en om naamsbekendheid te creëren:

Meer aankopen, offerte aanvragen en klanten

Doordat u zich richt tot mensen die reeds interesse toonden in uw producten of diensten is het eenvoudiger om hen te overtuigen van een aankoop of aanvraag.

Kostenefficiënt

Het feit dat u gericht advertenties toont aan zeer specifieke doelgroepen, maakt dat deze advertenties zeer relevant zijn en dit zal goedkoper resultaten opleveren dan een algemene advertentie.

Meer naamsbekendheid

Indien uw retargeting niet rechtstreeks tot een aankoop of aanvraag leidt dan kan ze toch uw merk versterken. U blijft in de picture, waardoor u "top of mind" blijft en uw naamsbekendheid versterkt.


Wenst u meer informatie over Facebook retargeting?

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een inspirerende babbel!