Ontdek onze blogartikelen:

want een investering in kennis
levert de beste interesten op

Google My Business - Waarom is dit belangrijk voor uw onderneming?

Google My Business - Waarom is dit belangrijk voor uw onderneming?

Google My Business, voordien gekend als Google Places en Google+ Local (ze veranderen blijkbaar graag van naam), is de nieuwe gestroomlijnde online gids voor lokale ondernemingen van Google.

Het geeft lokale ondernemingen de kans om hun zichtbaarheid online te vergroten en het biedt een platform waarop men de interactie met klanten kan aangaan.

Je zou het een alles-in-één oplossing kunnen noemen voor lokale ondernemingen.

WAAROM IS DIT INTERESSANT VOOR JOUW ONDERNEMING?

HET IS GRATIS EN EENVOUDIG

Altijd goed meegenomen voor ondernemingen met een beperkter marketingbudget. 

WORDT GETOOND IN DE LOKALE ZOEKRESULTATEN

Wanneer iemand een woord of term ingeeft die Google interpreteert als lokaal getint (bijvoorbeeld: "loodgieter in Antwerpen") dan zal Google normaal gezien 3 lokale ondernemingen suggereren boven de standaard zoekresultaten.

Bij deze 3 lokale ondernemingen staan opties zoals een link naar de desbetreffende website, de routebeschrijving, het adres, de openingsuren en een beoordeling.

DIRECTE TOEGANG VOOR UW KLANTEN

Wanneer je klikt op één van die lokale ondernemingen dan krijg je nog uitgebreidere informatie, zoals bijvoorbeeld de telefoonnummer van die onderneming. Deze telefoonnummer is zelfs voorzien van een 'click-to-call' functie die mobiele surfers de mogelijkheid geeft om direct vanuit hun browser te bellen naar het opgegeven nummer.

Google My Business maakt het mogelijk om de directe informatie van een lokale onderneming snel en eenvoudig terug te vinden, zonder dat men eerst jouw website moet gaan bekijken.

VERSTERKT UW WEERGAVE IN DE ZOEKRESULTATEN

Wanneer jouw onderneming voorkomt in bepaalde zoekresultaten van Google, dan zal deze weergave voortaan vergezeld  worden van uw adres en een beoordeling. Dit kan jouw onderneming aantrekkelijker maken en het aantal klikken op uw link verhogen.

ZET UW PRODUCTEN OF DIENSTEN IN DE VERF

Google My Business laat toe om foto's, video's, artikels en zoveel meer te plaatsen op jouw bedrijfspagina. Dit geeft een nog completere en aantrekkelijkere impressie van jouw onderneming wanneer men uw onderneming aanklikt.

GEMAKKELIJK TE ONDERHOUDEN

Jouw bedrijfsinformatie kan zo vaak als je wilt aangepast worden. Vanuit uw Business account kan u gemakkelijk de beschrijving, contactgegevens, website, openingsuren, enzovoorts aanpassen.

KLAAR OM VAN START TE GAAN?

Creëer een bedrijfsprofiel op Google My Business of optimaliseer dit profiel om het maximale uit lokale zoekopdrachten binnen uw sector te halen.

Mocht je dit alles wat overweldigend en ingewikkeld vinden, dan is Cubro altijd bereidt om je een handje te helpen. Aarzel dus niet om ons te contacteren om je hierbij te assisteren.